Etherische olie Petitgrain (bittere sinaasappel) - EO029

Vorige Artikel 27 van 41 Volgende
€ 3,20 (inclusief 21% btw)

    ​​   

Botanisch INCI: Citrus Aurantium Amara Leaf / Twig Oil

Synoniemen: Petitgrain, Bittere Sinaasappel

Herkomst: Paraguay

Omschrijving: De Petitgrain ( bittere sinaasappel ) is een tot 10 meter hoge boom met donkergroene bladeren. In het voorjaar en zomer verschijnen de zeer geurende witte bloemen ( oranjebloesem ) gevolgd door oranje fruit. Waarschijnlijk is de boom door de Portugezen vanuit Oost Indie meegebracht maar inmiddels gecultiveerd in Marokko, Algerijen, Egypte, Italie, Zuid Frankrijk en Paraguay.

Extractie: Petitgrain olie is verkregen via destillatie van de bladeren en de twijgen.

Toepassingen: Aromatherapie toepassingen en parfumindustrie.

Eigenschappen: Antiseptisch, sterk krampstillend, ontstekingsremmend, anti- bacterieel, kalmerend en parfumerend.

Werking / helpt bij: Luchtweginfecties, astma, kalmeert bij slapeloosheid, stress, geinfecteerde acne, steenpuisten, overmatige transpiratie en littekens.

CAS: 689-04-1 / 72968-50-4

SDS    TDS    IFRA    ALL    SPEC

Nieuwsflash

Blijf op de hoogte van:
Nieuwe & GRATIS producten
Tijdelijke aanbiedingen
Kortingen & Acties
Aanmelden

Winkelwagen

Geen artikelen in winkelwagen.
15 jaar ervaring
© 2007 - 2021 De Online Zeepwinkel | sitemap | rss