recept - Latte Macchiato Zeep
REC45
Ook voor beginners!
Benodigdheden:
- 350 gr gietzeep (wit)
- 1 theelepel fijn gemalen koffie
- 1 theelepel cacao
- 80 ml melk
- 100 ml koffie
- 1 theelepel kokosolie
- 1 theelepel rietsuiker
- alcohol spray
- zeepmal
Werkwijze:
Eerste laag:
200 g gietzeep klein snijden of raspen en laten smelten. Niet laten koken! Als basiszeep helemaal gesmolten is, voeg er 1 theelepel kokosolie, 50 ml koffie en 50 ml melk toe. Goed roeren en in de mal gieten. Als er bobbeltjes zijn, met een kleine hoeveelheid alcohol sprayen. Dan verdwijnen de bobbeltjes.
Tweede laag:
100 g gietzeep klein snijden of raspen en laten smelten. Daarna 1 theelepel rietsuiker, 50 ml sterke koffie en 1 theelepel cacao en een klein beetje fijn gemalen koffie toevoegen.
Voordat je de tweede laag gaat gieten, maak ondiepe sneetjes op de eerste laag (die moet al een beetje afgekoeld zijn) en sprayen met alcohol in (zodat laagjes beter aan elkaar “plakken”). Nu de tweede laag erop gieten.
Derde Laag:
50 g gietzeep kleinsnijden of raspen en laten smelten. Daarna 30 ml melk toevoegen en mengen met een mixer. Opgeklopte zeep is dan 1.5 - 2 keer groter qua volume en is licht als een soufflé. Mocht zeep afkoelen tijdens opkloppen, warm die weer op en blijf mixen.
Opnieuw ondiepe sneetjes maken, met alcohol in sprayen en derde laag erop gieten. Goed laten afkoelen.
Winkelwagen
Mijn account
Inloggen
Wachtwoord vergeten?
Geen account?
Met een account kun je sneller bestellen en heb je een overzicht van je eerdere bestellingen.
Account aanmaken