Nieuwsflash

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Gastenboek

  • 08-06-2017 - Inmiddels heb ik hier al een aantal bestellingen geplaatst en...  lees meer
  • 17-05-2017 - Wat een fijne winkel, heerlijke producten, perfecte verzending! Derde keer...  lees meer
  • 15-04-2017 - Een paar jaar geleden werd ik zakelijke klant met als...  lees meer
Plaats een bericht

recept - Soleseife (cold proces)

Wat?

Soleseife is een Duitse zeep en wordt gemaakt met zout water ipv gedemineraliseerd water. Het is niet hetzelfde als een zoutzeep, want dat schuurt veel meer en wordt het zout niet opgelost in het water.

Benodigdheden:

Fijn zeezout: 66 gram (het aantal zout is altijd 25% van het totaal aan water)
Gedemineraliseerd water: 265 gram 
Loog: 98 gram
Kokosolie: 509 gram
Shea boter: 57 gram

Overvetting 20% 

Werkwijze:

VEILIGHEID: Heb je nog nooit zeep volgens de cold process methode gemaakt? Lees je dan eerst goed in en volg alle veiligheidsvoorschriften. Op internet kun je hier heel veel informatie over vinden.

  • Verwarm je water, voeg het zout langzaam toe en laat het oplossen.
  • Weeg je loog af in een maatbeker.
  • Wanneer het zout opgelost is doe je het zoutwater in een pyrex maatbeker (die hoge temperaturen aankan)
  • Doe de loog langzaam bij het water en roer totdat alles opgelost is. (doe NOOIT het water bij de loog)
  • Je loog moet afkoelen tot minstens 40 graden, dit kan erg lang duren.
  • In de tussentijd maak je je olien klaar.
  • Smelt je kokosolie en voeg de shea boter toe aan de gesmolten kokosolie.
  • Verhit niet verder, de hitte van de kokosolie laat de she aboter smelten.
  • Schiet het afkoelen van je loog niet op? Zet het dan in de koelkast.
  • Als beiden zijn afgekoeld tot minstens 40 graden doe je de loog en de olien in een mengkom.
  • Mix met een staafmixer.
  • Als het mengsel een lichte trace heeft gekregen kun je er geuren en kleuren bij doen (zelf heb ik dit niet gedaan)
  • Omdat de zeep snel hard wordt, is het verstandig ze in losse vormpjes te doen.
  • Laat ze 12-24 uur staan en haal ze uit de vormpjes.
  • Daarna moet je het nog 4 tot 6 weken laten rusten. 
  • Als versiering kun je wat roze Himalaya zout op de zeep strooien.     

Hartelijke groet,
Anita van der Bos

Winkelwagen

Geen artikelen in winkelwagen.

Aanbieding

  • 100% Versheid Garantie
  • CHECK Het Product van de Week!
  • Extra Kortingen
Voor een correcte werking maakt deze website gebruik van cookies. Accepteren Meer informatie
Wat is een cookie? Een cookie is een klein tekstbestand dat bij je bezoek aan een website naar je computer wordt gestuurd. Zowel deze website als andere partijen kunnen cookies plaatsen. Waar worden cookies voor gebruikt? Deze website gebruikt cookies om het gebruiksgemak en de prestaties van de website te verbeteren. Met behulp van cookies zorgen we er onder andere voor dat je bij een bezoek aan onze site niet steeds dezelfde informatie ontvangt of moet invoeren. Cookies maken het surfen op de site dus een stuk prettiger. Er bestaan verschillende typen cookies. Deze website maakt gebruik van permanente cookies en sessie cookies. Permanente cookies: Hiermee kan de website speciaal op jouw voorkeuren worden ingesteld. Bijvoorbeeld om jouw toestemming tot het plaatsen van cookies te onthouden. Hierdoor hoef je niet steeds jouw voorkeuren te herhalen waardoor je tijd bespaart en gemakkelijker door de webwinkel navigeert. Permanente cookies kun je verwijderen via de instellingen van je browser. Sessie cookies: Met behulp van een sessie cookie kunnen we zien welke onderdelen van de website je met dit bezoek hebt bekeken. Wij kunnen de webwinkel daardoor zoveel mogelijk aanpassen op het surfgedrag van onze bezoekers. Deze cookies worden automatisch verwijderd zodra je jouw browser afsluit. Met welk specifiek doel plaatst deze website cookies? Deze website plaatst cookies om de volgende redenen: Winkelwagen (functionele cookie): Onthouden welke producten in je winkelmandje liggen. Zonder deze cookie kun je geen producten bestellen of in je winkelmandje plaatsen. Cookiekeuze (functionele cookie): Onthouden of je ons toestemming hebt gegeven tot het plaatsen van cookies. Google Analytics (tracking cookie): Meten hoe je de website gebruikt en hoe je ons hebt gevonden en hier met rapportages inzicht in proberen te verkrijgen. Google AdWords (tracking cookie): Meten we hoe je de website gebruikt en hoe je ons hebt gevonden. Deze kennis gebruiken we om onze AdWords campagnes te verbeteren. Facebook (Social Media cookie): Met deze cookie is het mogelijk om onze Facebook pagina te 'liken'. Deze button werkt door middel van code die van Facebook zelf afkomstig is. Twitter (Social Media cookie): Met deze cookie is het mogelijk om onze Twitter pagina te volgen. Deze button werkt door middel van code die van Twitter zelf afkomstig is. AddThis (Social Media cookie): Met deze cookie is het mogelijk om onze content te delen via Facebook, Twitter, Hyves en diverse andere social media websites. Affiliate marketing (marketing cookies): Deze cookies gebruiken wij om partnersites (affiliates, zoals Daisycon, TradeTracker en Cleafs) te belonen voor hun bijdrage aan de verkoop. Review sites (marketing cookies): Wij worden graag door klanten beoordeeld. Hiervoor gebruiken we een review site zoals The Feedback Company. Deze plaatst cookies voor een juiste werking. Hoe kan ik cookies beheren of verwijderen? Meestal kunnen cookies worden beheerd, bewerkt en verwijderd via je browser. Meer informatie over het in- en uitschakelen en het verwijderen van cookies kan je vinden in de instructies en/of met behulp van de Help-functie van jouw browser.