Kaarsen dompelen

Smelt dompelwas bij een temperatuur tussen 70° en 73°C. Dompel de pit in het paraffinebad en laat deze volledig absorberen met de dompelwas. Wanneer er geen luchtbelletjes meer zichtbaar zijn, is de pit volledig volgezogen met was (na ca. 20 seconden). Nu kunnen de dompelingen beginnen; dompel gelijkmatig in, wacht 1 seconde en haal dan weer gelijkmatig, in een vloeiende beweging, op. Tussen elke dompeling dient de te maken kaars af te koelen tot ca. 35°C. (Wacht tussentijds 1 minuut). Wanneer de dompelingen te lang zijn onderbroken en de kaars koud is geworden, de eerste indompeling langer ingedompeld houden (ca. 5 seconden). Herhaal het dompelen tot de gewenste dikte is bereikt.

  

kaarsendompelen.jpg

Nieuwsflash

Blijf op de hoogte van:
Nieuwe & GRATIS producten
Tijdelijke aanbiedingen
Kortingen & Acties
Aanmelden

Winkelwagen

Geen artikelen in winkelwagen.
© 2007 - 2024 De Online Zeepwinkel | sitemap | rss