Kaarsen gieten

Smelt gietwas bij een temperatuur tussen 60°C en 90°C. Uitgieten bij lage temperaturen geeft een ruwer effect. Bij hogere temperaturen wordt de kaars gladder. Voeg 5 - 15 % stearine toe voor wittere en sterkere kaarsen. Ook zorgt stearine voor krimp, wat het lossen van de kaars uit de mal vergemakkelijkt. Indien het lossen toch nog lastig gaat; spray de mal in met losmiddel. Prepareer de gietvorm met de juiste pit; hoe dikker de kaars, hoe dikker de pit.

  

kaarsengieten.jpg

Tijdens het stollen zal de was gaan krimpen. Er ontstaat dan een krimpgat. Dit is niet te voorkomen. Wel is er een oplossing voor. De kaars zal moeten worden nagegoten; Prik tijdens het stollen enkele gaten rondom de pit en vul deze na met was. Herhaal dit (zo nodig) enkele malen. Zo wordt het krimpgat beperkt. De hoeveelheid van het krimpen is afhankelijk van de receptuur, de temperatuur en de afmetingen van de gietvorm.

   

kaarsenkrimpgat.jpg

Nieuwsflash

Blijf op de hoogte van:
Nieuwe & GRATIS producten
Tijdelijke aanbiedingen
Kortingen & Acties
Aanmelden

Winkelwagen

Geen artikelen in winkelwagen.
15 jaar ervaring
© 2007 - 2021 De Online Zeepwinkel | sitemap | rss