Cetearyl Alcohol - OGR17

Vorige Artikel 6 van 20 Volgende
€ 3,99 (inclusief btw)

   ​​  

Omschrijving: Cetearyl alcohol is van plantaardige oorsprong. Het is een mengsel van twee soorten alcohol: Cetylalcohol en Stearylalcohol. Deze worden ook als vetalcohol gekenmerkt, omdat ze uit plantaardige vetten resp. oliën (kokos- en palm olie) gewonnen worden.

De voornaamste functie van cetearyl alcohol in cosmetica is die van emolliens (huidverzachter) of emulgator: dankzij toevoeging van deze stof kunnen water en olie worden gecombineerd in een crème. Ook zorgt het voor een crèmige textuur en laat deze zogenoemde 'zachte alcohol' de huid zacht aanvoelen. Daarnaast dient cetearyl alcohol als verdikkingsmiddel en als schuimverbeteraar.

Het wordt in pharmaceutische producten zoals wondzalf, oogzalf, neuszalf, vaginale crèmes, zonnecrème enz. gebruikt. In tegenstelling tot Ethylalcohol heeft Cetearyl alcohol geen uitdrogend, maar een hydraterend effect. 

Cetearyl alcohol dient als co-emulgator, verhoogt de stabiliteit van de cosmeticaproducten en maakt de huid soepel. Zelfs mensen met een gevoelige huid verdragen dit ingrediënt in de regel goed.

Cetearyl Alcohol is veilig te gebruiken en in gecertificeerde natuurcosmetica toegestaan.

Gewicht: 50 gram - 100 gram - 250 gram - 500 gram - 1 kg - 5 kg - 25 kg

CAS: 67762-27-0

SDS    SPEC    TDS

Nieuwsflash

Blijf op de hoogte van:
Nieuwe & GRATIS producten
Tijdelijke aanbiedingen
Kortingen & Acties
Aanmelden

Winkelwagen

Geen artikelen in winkelwagen.
15 jaar ervaring
© 2007 - 2021 De Online Zeepwinkel | sitemap | rss