Etherische olie Citroen - EO005

Vorige Artikel 7 van 43 Volgende
€ 2,39 (inclusief btw)

    ​​   

Botanisch INCI : Citrus Limon Peel Oil

Synoniemen: Citroen, Cedro Oil

Herkomst: Italië

Omschrijving: Citroen is een kleine groenblijvende boom die ongeveer 6 meter hoog kan worden. De citroenboom is vermoedelijk afkomstig uit het oosten van India. Tegenwoordig groeit de boom in het gehele Middellandse Zeegebied. De boom bloeit vrijwel het hele jaar en draagt doorlopend vruchten. Het is een echt klassieker binnen de ethersiche olien met de heerlijk frisse geur en zeer geliefd. Ook in de keuken wordt citroenolie vooral gebruikt in gerechten vanwege zijn frisse zure smaak. 

Extractie: Citroen olie is verkregen door koude persing van de verse schil van de vrucht.

Toepassingen: Aromatherpie toepassingen, geurcomponent in de parfumindustrie, huidverzorgingsproducten en culinair gebruik.

Eigenschappen: Antiviraal, bacteriedodend, versterkend en stimulerend voor het immuumsysteem, bloedverdunnend, samenstrekkend, aderversterkend, verhelderend en concentratieverhogend.

Werking / helpt bij: Luchtweginfecties, griep en verkoudheid, couprose, vette huid, droge huid en keelpijn.

Opgelet: Citroen olie is fototoxisch dat wil zeggen dat als de olie op de huid in aanraking komt met zonlicht ( UV- straling of zonnebank) er bruine huidverkleurigen kunnen ontstaan. Dus na gebruik van deze olie  op de huid via een massage of bad zonlicht een paar uur vermijden.

CAS: 8008-56-8 / 84929-31-7

SDS    TDS    IFRA    ALL    SPEC

Nieuwsflash

Blijf op de hoogte van:
Nieuwe & GRATIS producten
Tijdelijke aanbiedingen
Kortingen & Acties
Aanmelden

Winkelwagen

Geen artikelen in winkelwagen.
15 jaar ervaring
© 2007 - 2021 De Online Zeepwinkel | sitemap | rss