Etherische olie Lavendel - EO014

Vorige Artikel 23 van 45 Volgende
€ 5,99 (inclusief btw)

    ​​   

Botanisch INCI: Lavandula Angustifolia Herb Oil

Synoniemen: Franse Lavendel, Echte Lavendel, Lavandula Officinalis, Lavandula Vera.

Herkomst: EU - Frankrijk

Omschrijving: De Lavendelplant groeit het liefst op tussen de 800 en 1800 meter hoogte in het grootste deel van het Middellandse Zeegebied, maar de meest bekende regio waar de Lavendel oorspronkelijk van nature voorkomt is in het zuidoosten van Frankrijk, de Provence. Naast Frankrijk zijn er in verschillende gebieden in de wereld lavendelculturen ontstaan. Bekend is de lavendelteelt in Norfolk, boven Londen in Engeland. Australie, Zuid Afrika en Oost Europa zijn tegenwoordig ook bekende lavendelgebieden. Lavendel is de meest veelzijdige etherische olie binnen de aromatherapie.

De prijs van echte zuivere Lavendel is de laatste tijd flink gestegen. 

Voor een goedkoepere variant kunt u terecht bij de "gemenge oliën". 

Extractie: Lavendel olie is verkregen door stoomdestillatie van de bloeiende toppen van de echte lavendel.

Toepassing: Aromatherapie toepassingen, parfumindustrie en huidverzorgingsproducten.

Eigenschappen: Helend, verzachtend, ontspannend, insecten- en parasietenverdrijvend, versterkend op immuunsysteem en slaapbevorderend.

Werking / helpt bij: Luchtwegaandoeningen, stress, hoofdpijn, puistjes, insectenbeten, wondjes, brandwonden, wintervoeten, stramme spieren, huidverzorging voor gevoelige huid of geirriteerde huid en keelpijn. Lavendel is één van de weinige veilige oliën die puur op de huid gebruikt mag worden, bijvoorbeeld een druppel op een wondje of insectenbeet.

CAS: 90063-37-9

SDS    IFRA    ALL    SPEC    PS

Nieuwsflash

Blijf op de hoogte van:
Nieuwe & GRATIS producten
Tijdelijke aanbiedingen
Kortingen & Acties
Aanmelden

Winkelwagen

Geen artikelen in winkelwagen.
15 jaar ervaring
© 2007 - 2022 De Online Zeepwinkel | sitemap | rss