Etherische olie Gember - EO056

Vorige Artikel 12 van 44 Volgende
€ 3,85 (inclusief btw)

    ​​   

Botanisch INCI: Zingiber Officinale (Ginger) Root

Synoniemen:

Herkomst: China

Omschrijving: Gember is een tot 1 m hoge overblijvende plant, die uitsluitend voor de wortelstok wordt gekweekt. Gember is afkomstig uit Zuid-Azië en wordt nu in zowat alle tropische streken gekweekt.

Gember was waarschijnlijk een van de eerste specerijen die Europa vanuit Azië bereikten. Oorspronkelijk komt de op een iris lijkende plant uit de tropische regenwouden van Zuidoost-Azië. Vandaag de dag wordt gember zowat overal in de tropen gekweekt. In de middeleeuwen werd gember niet alleen als specerij maar ook als medicijn gebruikt. Men was ervan overtuigd dat gember een probaat middel was tegen de “zwarte dood”, de pest.

Gember wordt in de fytotherapie vooral gebruikt bij spijsverteringsstoornissen. Volgens recente studies zou gemberpoeder ook bijzonder effectief zijn bij reisziekte.

Extractie: Deze etherische olie wordt geproduceerd via stoomdestillatie.

Toepassingen: Verstuiven, bad, massage, inname.

Eigenschappen:  Heeft een stimulerende werking op de spijsvertering en ademhalingsorganen; bloedzuiverend; koortsverlagend; pijnstillend; tegen reuma; afrodisiacum; tegen scheurbuik; antiseptisch; goed voor de ogen; aromatisch hydrolaat (gemberwater).

Werking / helpt bij: Bactericide, oververmoeidheid, pijnstillend, bronchitis, expectorans, digestief, eetlustopwekkend, nerveuze dyspepsie, winderigheid, reumatische pijn, afrodisiacum, impotentie, koorts, zuiverend, preventie besmettelijke ziekten.

CAS: 8007-08-7

SDS    IFRA    ALL    SPEC    PS

Nieuwsflash

Blijf op de hoogte van:
Nieuwe & GRATIS producten
Tijdelijke aanbiedingen
Kortingen & Acties
Aanmelden

Winkelwagen

Geen artikelen in winkelwagen.
15 jaar ervaring
© 2007 - 2022 De Online Zeepwinkel | sitemap | rss