Ajowan

Artikel 1 van 11 Volgende

Botanisch:  trachyspermum ammi L.

Familie: umbelliferae

Gebruikt deel: de rijpe vrucht of de hele plant

Ajowan wordt voornamelijk gekweekt in India, en op kleinere schaal ook in Egypte, Iran en Afganistan. Vooral het zaad wordt gebruikt, zowel als medicijn als in de keuken. In de Indische geneeskunde wordt ajowan o.a. aanbevolen in geval van cholera. Gezien de olie rijk is aan fenolen, heeft dit zaad een scherpe tijmsmaak, maar mist de finesse van de tijm. In Indische gerechten kan ajowan gemakkelijk door tijm worden vervangen. Ajowanzaad is vaak een onderdeel van Indische currypoeders.

Eigenschappen – indicaties: Bactericide – antiviraal – fungicide – parasiticide – tonicum – rhinitis – bronchitis – carminativum – braken – digestivum – colitis – cholera – diarree – afrodisiacum – dermatose

Gebruik:Vooral inname (deze olie smaakt wel zeer scherp!); in massage- en badoliën sterk verdunnen (max. 3%)

Samenstelling: 36% α-pineen – 25% paracymeen – 50% thymol – 7% carvacrol

 

Gastenboek

  • 18-09-2020 - vriendelijke bediening via telefoon
    levering op tijd ...  lees meer
  • 26-08-2020 - Giet zeep besteld. 21-08-2020
    Nu al alles binnen.en keurig verpakt. lees meer
  • 09-04-2020 - Ik bestel alweer ruim 1,5 jaar mijn spullen bij jullie...  lees meer
Plaats een bericht

Winkelwagen

Geen artikelen in winkelwagen.

Aanbieding

Nieuwsflash

Blijf op de hoogte van:
Nieuwe & GRATIS producten
Tijdelijke aanbiedingen
Kortingen & Acties
Aanmelden
15 jaar ervaring
© 2007 - 2020 De Online Zeepwinkel | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel