recept - Soleseife (cold proces)

REC30

Wat?

Soleseife is een Duitse zeep en wordt gemaakt met zout water ipv gedemineraliseerd water. Het is niet hetzelfde als een zoutzeep, want dat schuurt veel meer en wordt het zout niet opgelost in het water.

Benodigdheden:

Overvetting 20% 

Werkwijze:

VEILIGHEID: Heb je nog nooit zeep volgens de cold process methode gemaakt? Lees je dan eerst goed in en volg alle veiligheidsvoorschriften. Op internet kun je hier heel veel informatie over vinden.

  • Verwarm je water, voeg het zout langzaam toe en laat het oplossen.
  • Weeg je loog af in een maatbeker.
  • Wanneer het zout opgelost is doe je het zoutwater in een pyrex maatbeker (die hoge temperaturen aankan)
  • Doe de loog langzaam bij het water en roer totdat alles opgelost is. (doe NOOIT het water bij de loog)
  • Je loog moet afkoelen tot minstens 40 graden, dit kan erg lang duren.
  • In de tussentijd maak je je olien klaar.
  • Smelt je kokosolie en voeg de sheaboter toe aan de gesmolten kokosolie.
  • Verhit niet verder, de hitte van de kokosolie laat de sheaboter smelten.
  • Schiet het afkoelen van je loog niet op? Zet het dan in de koelkast.
  • Als beiden zijn afgekoeld tot minstens 40 graden doe je de loog en de olien een mengkom.
  • Mix met een staafmixer.
  • Als het mengsel een lichte trace heeft gekregen kun je er geuren en kleuren bij doen (zelf heb ik dit niet gedaan)
  • Omdat de zeep snel hard wordt, is het verstandig ze in losse vormpjes te doen.
  • Laat ze 12-24 uur staan en haal ze uit de vormpjes.
  • Daarna moet je het nog 4 tot 6 weken laten rusten. 
  • Als versiering kun je wat roze Himalaya zout op de zeep strooien.     

Hartelijke groet,
Anita van der Bos

Nieuwsflash

Blijf op de hoogte van:
Nieuwe & GRATIS producten
Tijdelijke aanbiedingen
Kortingen & Acties
Aanmelden

Winkelwagen

Geen artikelen in winkelwagen.
© 2007 - 2024 De Online Zeepwinkel | sitemap | rss