recept - Lavendel Bruisbal

REC12

Benodigdheden:

 

Werkwijze:

Doe de natriumbicarbonaat samen met de maïzena in een kom en roer dit met een handgarde door elkaar. Voeg de kleurstof er aan toe en roer goed door elkaar. Voeg hier het citroenzuur ook aan toe en roer weer met de handgarde. Doe de amandelolie in een kleiner kommetje en voeg de etherische olie er aan toe. Hierdoor vervliegt de e.o. minder snel en verdeelt hij ook goed over de totale bruisbal. Dan de amandelolie door het droge mengsel roeren. Als laatste voeg je de lavendelbloemetjes toe. De bruismassa is nu een beetje vergelijkbaar met vochtig zand. Wanneer je wat in je handen samen kunt knijpen en het nog net niet uit elkaar valt is het precies goed.


Vul nu de 2 helften van de bruisbal met de bruismassa. Vullen met een kop erop en zo stevig mogelijk aandrukken. Zorg dat er wat teveel op de 2 helften zit. Druk nu de 2 helften van de bruisballen op elkaar en druk ze zo hard mogelijk aan. Neem nu het geheel in 1 hand en tik met een lepel, niet te hard op de bovenste helft van de bruisbal. Dan voorzichtig optillen zodat de bal uit te vorm komt. (voorzichtig draaien wil soms ook lukken). Draai het geheel om in je hand en tik nog eens op de tweede helft van de bruisbalvorm en haal hem er voorzichtig af. Leg de bruisbal ca. 48 uur te drogen.
 

José Serné
 

 

Nieuwsflash

Blijf op de hoogte van:
Nieuwe & GRATIS producten
Tijdelijke aanbiedingen
Kortingen & Acties
Aanmelden

Winkelwagen

Geen artikelen in winkelwagen.
© 2007 - 2024 De Online Zeepwinkel | sitemap | rss